Make your own free website on Tripod.com

Kako do Kanade

Oda ludosti

Home
Mapa sajta
Canada
Regioni
Procedura
Provincijski kandidati
Kontakt

Povratak na stranu Svastara

ODA LUDOSTI

Jednom davno, svi ljudski osećaji i mane našli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji. Kada je DOSADA zevnula po treći put LUDOST je, uvek tako luda, uzviknula „Hajde da igramo žmurke!“. INTRIGA je podigla desnu obrvu, a RADOZNALOST je, ne mogavši da odoli, zapitala: „Žmurke? Kakva je to igra?“ „To je jedna igra...“ poče da objašnjava LUDOST „...u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milion dok se vi ne sakrijete. Kad  završim sa brojanjem, polazim u traganje i koga ne nadjem taj je pobednik!“ ENTUZIJAZAM je zapljeskao, sledila ga je EUFORIJA. SREĆA je toliko skakala da je to nagovorilo SUMNJU i APATIJU, koju nikad ništa nije intresovalo, da se pridruže igri.

 

Ali, nisu svi želeli da se igraju. ISTINA je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvek, na kraju, svi pronađu. PONOS je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mučilo to on nije bio taj koji se setio te igre. OPREZ nije hteo da rizikuje...

 

„Jedan, 2, 3...“ počela je da broji LUDOST.

 

Prva se sakrila LENJOST, koja se, kao i uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu. VERA se popela na nebo, ZAVIST se sakrila u senku USPEHA, koji se mučećipopeo na vrh najvieg drveta. VELIKODUŠNOST nikako nije mogla da odluči gde da se sakrije jer joj se svako mesto činilo savršenim za jednog od svojih prijatelja. LEPOTA je uskočila u kristalno čisto jezero,  a KRASOTA je našla svoje mesto u letu leptira. SLOBODA u dahu vetra. SEBIČNOST je našla savršeno i prozračno skrovište, ali samo za sebe. LAŽ se sakrila na dno okeana (laže, sakrila se na kraju duge), a POŽUDA i STRAST u krater vulkana. ZABORAV je zaboravio da se sakrije, ali to nije važno.

 

Kada je LUDOST izbrojala do 999999 LJUBAV još nija našla svoje skrovište jer je svako mesto bilo zauzeto. Ugledavši ružičnjak, uskočila je, pokrivši se predivnim pupoljcima.

 

„MILION!!!“ vikala je LUDOST i počela svoje traganje.

 

Prvo je pronašla LENJOST iza obližnjeg kamena, brzo je začula VERU kako priča sa Bogom medju oblacima, a STRAST i POŽUDA su iskočile iz kratera od straha. Slučajno je pronašla ZAVIST i naravno USPEH, a SEBIČNOST nije trebalo ni tražiti, sama je izlatela iz svog skrovišta koje je bilo pčelinja košnica. Od tolikog traganja LUDOST je ožednela i tako je u kristalnom jezeru pronašla LEPOTU. Sa SUMNJOM je bilo njalakše, ona nije ni mogla da se odluči za skrovište, pa je ostala da sedi pod obližnjim drvetom.

Tako je LUDOST, malo po malo, pronašla sve.

 

TALENAT u zlatnom klasju žita, TESKOBU u izgoreloj travi, LAŽ na kraju duge (laže, bila je na dnu okeana) a ZABORAV je i zaboravio da su se uopšte ičega igrali.

 

Samo LJUBAV nije mogla nigde da nadje.

 

LUDOST je pretražila svaki grm, svaki vrh planine i kad je već bila besna, ugledala je ružičnjak. Ušavši u ružičnjak uzela je prvu granu i od besa i iznemoglosti počela je da udara po pupoljcima. Odjednom se iz ružičnjaka začuo bolan krik. Ružino trnje je ogrebalo oči LJUBAVI i oslepelo je. LUDOST nije znala šta da učini i kako da ispravi ono što je napravila. Plakala je i molila za oproštaj...

 

Na kraju je odlučila da zauvek ostane uz LJUBAV i pomaže joj!

Od tada, LJUBAV je slepa  i LUDOST je uvek prati.

 

imigracija emigracija iseljenje kanada australija kalgari calgary toronto otava ottawa montreal vankuver vancouver immigrants imigranti emigranti plata dolar kanadski canadian dollar beograd belgrade novi sad nis engleska amerika usa us taksi taksisti procedure procedura novi beograd zemun rakovica zmaj jovina srbija serb serbian srbin srpkinja edmonton alberta manitoba brotanska kolumbija kvebek francuska french google yahoo us dollar srpski dinar srpska srpsko srpske imigrantski emigrantski nostalgija muzika narodnjaci zabavnjaci bajaga ceca riblja corba uza srbija vojvodina juzna srbija crna gora bosna hrvatska slovenija madjarska engleska irska nemacka austrija spanija italija egipat afrika azija evropa europe australia european german spain italy grcka greek bulgaria european union romania rumunija bugarska dokumenti formulari process fill out popuniti predati sluzbenik immigration officer  hercegovina rat war balkans balkan cevapi pljeskavice iseljenje bracni status sponzorstvo Canada, Serbia, Srbija, imigraciona pitanja, imigracioni status www.cic.gc.ca, studiranje u inostranstvu, poseta rodbini, brat, sestra, roditelji, Jugoslavija, Toronto, Kalgari, Calgary, Otava, Ottawa, Montreal, Vankuver, Vancouver, Provincija, Teritorija, vaterpolo, NBA, kosarka tenis djokovic zimonjic ana ivanovic jelena jankovic janko tipsarevic ostrvo pacifik atlantik okean more zima sneg grtalica banka prenos para iz srbije za kanadu iz kanade za srbiju dinkic  politika demokrate radikali nin times financial times ny times calgary sun calgary herald ads advertisement local news refuges izbeglice prihvatiliste bec vienna duzina trajanja procedure process time self assesment test english language french language 67 point 67 poena srednja strucna sprema zanati fakultet koledz rezime resume cv poslovna biografija ekonomija ekonomisti nafta i gas oil gas oil&gas oil & gas industry industrija shell suncor suncrude encana hasky skyscraper downtown centar grada zeleznica snow mountain rocky mountains banff bunff benff banf srbija do tokija srpska crkvaserbian church partijarh pavle vladika georgije nijagara piknik vo volovi rostilj kajmak slavic store kalamata aa street 15 street avenue burek kifle pogacice knez mihajlova Serbian caffe Serbiancafe.com blic.co.yu politika.co.yu novosti.co.yu sapic vujasinovic Milosevic djelic djindjic seljaci corba meze srpsko meze forum slalom zgrade raspad sistema divljaci novi zeland kraj sveta vukojebina jeleni grasak antivirus application gov.ab.ca gic.ca student Saskatchewan university bike Calgary university cu Microsoft non profit organizations neprofitne organizacije crkva u kalgariju diskusije otac obrad sveti simeon

OBAVESTAVAMO SVE POSETIOCE SAJTA DA CE U KRATKOM ROKU SVE INFORMACIJE SA imigracija.tripod.com BITI PREBACENE NA SAJT www.srbiusvetu.org

Jedinstvena baza podataka o Srbima i srpskim organizacijama u svetu!

Velika slika Srpske firme u svetu, srpski poslovni ljudi, srpske crkve, ambasade i konzulati, srpski mediji i linkovi. Srpska mreza poslovnih kontakata.

Ceo svet na dohvat ruke

www.srbiusvetu.org